Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Éhezők Viadala

2014.08.12

 

Az Éhezők Viadala

az_ehezok_viadala_poszter.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • rendező: Gary Ross
  • főszereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Isabelle Fuhrman
  • gyártó studió: Lionsgate

 

 

Tartalom:

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

456x330.jpg

Vigyázat SPOILER!!!!

2013 elején figyeltem fel erre a filmre. Már az előzetes is jónak ígérkezett, gondoltam gyerünk, nézzük meg a filmet.

A film története szerint adott egy negatív jövőkép ábrázolása. A területeket 12 úgynevezett körzetre osztották. Régebben nem volt felosztva, csak a lázadások után. Minden körzetnek feladata van, mint például a 12-es körzet a bányász csoport.

A film elején a 12.körzetet mutatja, ahol az aratás kezdődik, ahol kisorsolnak egy fiút és egy lányt (12-18 év között). A kiválasztott pedig nem más, mint a főszereplő, Katniss Everdeen huga, a kis Prim. Mivel Katniss tudja, hogy 12 éves huga nem sokáig élne az arénában, így önként jelentkezik helyette. Ez pedig mindenkit meglepett, mert nem igen szokot önkéntes jelentkezni a viadalra. A fiú kiválasztott pedig Peeta Mellark. És ezek után kezdődik a harc az arénában, egy kis szerelmi csavarral megfűszerezve.

tumblr_na18y5s3sj1sdk773o1_500.gif

Őszintén, annak idején nem igen akartam megnézni a filmet. Nem annyira érdekelt, szóval nem volt könnyű magam rávenni, hogy nézzem meg. De nem bántam meg. A történet rögtön beszippantott.

A szereplőkkel pedig nagyon meg vagyok elégedve. Jennifer Lawrence, aki Katniss Everdeen bőrébe bújt egyszerűen hihetetlen volt. Azóta kedvenc színésznőm és példaképem. Josh Hutchersonnak (Peeta Mellark) kevesebb szerep jutott, mint Jennifernek, de annak ellenére is nagyon jó Peeta volt.

hunger-games.jpg

A környezet remekül volt kialakítva, a film hangulata lehengerlő.

Ennek ellenére hiányzott, hogy pont az érdekesebb, vagy viccesebb részek maradtak ki.

 

 

 

 

tumblr_n9o0ikijpv1tcdhbto1_500.gif

 

 

 

 

 

extra-the-hunger-games--007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Értékelés: 10/7,5

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.