Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Éhezők Viadala

2014.08.12

Az Éhezők Viadala könyv kritika

az-ehezok-viadala.jpg   Szerző: Suzanne Collins
Cím: Az Éhezők Viadala (The Hunger Games)
Fordító: Totth Benedek
Kiadó: Agave Kiadó
Oldalszám: 304

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartalom:

Életben tudsz maradni egy olyan vadonban, ahol mindenki az életedre tör? Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Vigyázat SPOILER!

Mikor kézbe vettem a könyvet (a filmet hamarabb láttam) reméltem megéri elolvasni, mert akkoriban nem igazán szerettem az olvasást.

Collins igyekezett egy alternatív világot bemutatni nekünk, amelyet ha úgy nézünk (eltekintve egy-két elemtől) megállná a helyét a mai világba.

A viadal megrendezése csak azt a célt szolgálja, hogy emlékeztesse a lakókat a lázadásra, a sok halálra ami azzal járt.

A szerzőnek sikerült felépítenie a rendszert, és megfelelő módon a jövőbe helyezni.

Örülök, hogy az egészet Katniss szemszögéből éltük át, de azért Peeta Mellark szemszögéből is szívesen elolvasnám a sztorit. De erre ott vannak a fanfictionok.

A szerző jól bevált fordulatokat használ.

Utáltam, egyszerűen végig bőgtem azt a részt, amikor a kis Ruta ( a filmben Rue, már ez is dühít) meghal. Emiatt dűhös vagyok Collinsra, hogy egy 12 éves kislány karakterét is ki kellett nyírnia, pedig annyira az olvasó szívéhez nő. De másrészt megértem, hisz így mutatja meg, hogy milyen ott, az a világ. Hogy az arénában nincs kegyelem SENKINEK.

A regény a kedvenceim közé tartozik, az a fajta regény, aminek vártam a folytatását.

Értékelés: 10/8,5

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.